De bekentenissen van Petrus

Een literaire thriller

Door Jeroen Windmeijer

Op voorraad

Op 2 oktober 1996 werd in Leiden bij de opgraving van het Romeinse kamp Matilo een bronzen viziermasker gevonden, een vondst die zelfs de landelijke dagbladen haalde. Vanaf het begin doen echter hardnekkige geruchten de ronde dat archeologen op die dag iets veel spectaculairders hebben gevonden. Deze angstvallig verborgen gehouden vondst zou een volledig nieuw licht kunnen werpen op de geschiedenis zoals wij die kennen en zou bovendien de katholieke kerk op haar grondvesten kunnen doen schudden. De opgraving bij Matilo vormt het uitgangspunt van De Bekentenissen van Petrus. We volgen Peter de Haan, archeoloog aan de Universiteit Leiden, en geschiedenisstudente Judith Cherev, die een eeuwenoud document op het spoor komen en verwikkeld raken in een buitengewoon gevaarlijk avontuur.

Theo Veenhof redigeerde het boek. Veenhof die o.a. redacteur is van de Nederlandse vertaling van Dan Browns Inferno, schreef in zijn begeleidende e-mail: “Ik heb met buitengewoon veel plezier gewerkt aan een boek dat echt opmerkelijk is: boeiend, spannend, vernuftig, héél goed en aannemelijk eind (…), schitterend! En de Petrus-Judas-briefwisseling in het hart van het boek is echt briljant, het hoort tot het beste oorspronkelijk Nederlandse werk dat ik de laatste tijd onder ogen heb gehad.” Zie ook de Facebookpagina van dit boek.

Jeroen Windmeijer is antropoloog en publiceerde eerder Poncho’s, panfluiten en paardenstaarten (Amsterdam 2004) over zijn onderzoek onder de hooglandindianen van Otavalo, Ecuador. Hij werkte enkele jaren als reisleider en is nu werkzaam in het onderwijs.

Paperback, 2015, 288 blz.

ISBN 978-90-5997-200-1

Nieuwsbrief

Schrijf u in om meer informatie te ontvangen over Primavera Pers. De nieuwsbrief verschijnt hooguit één keer per maand.