Nu verschenen: Japanse prenten

Het heeft even geduurd, maar het boek Japanse prenten van Willem van Gulik is nu beschikbaar. Vandaag werd het eerste exemplaar overhandigd aan de schrijver (op de foto de derde van links). Aanwezig bij de overhandiging was het voltallige team van Primavera Pers: uitgever Evelyn de Regt (tweede van links), Anna Beerens (uiterst rechts) en Josho Brouwers (uiterst links). De foto is genomen door Franceline Pompe.

Het boek is een geheel herziene en uitgebreide heruitgave van het origineel uit 1994. Dat boek bevatte enkel zwart-wit illustraties. Deze nieuwe editie is volledig in kleur uitgevoerd en herzien. Er zijn bovendien twee nieuwe hoofdstukken toegevoegd over erotische prenten en de prentkunst van de twintigste eeuw. Het biedt daarmee een volledig overzicht van de Japanse prentkunst en is het enige recente naslagwerk over dit onderwerp in de Nederlandse taal.

De auteur, Willem van Gulik, is professor emeritus kunstgeschiedenis en materiƫle cultuurkunde van Japan aan de Universiteit Leiden.