Verfilming van De Bekentenissen van Petrus

Op dit moment is men van plan de thriller De bekentenissen van Petrus van Jeroen Windmeijer te verfilmen. De makers zijn in gesprek met de Stichting Cinefonds voor wat betreft de financiering.

Men wil graag deze nazomer beginnen met de film te draaien. U kunt een bijdrage leveren om de productie te helpen. Voor meer informatie hierover bezoekt u de website van Talent United.

Het boek is destijds goed ontvangen. De Detective en Thrillergids Vrij Nederland noemde het een “Ambitieus debuut. Een intelligente intrige met meer respect voor religie en subtieler dan de Da Vinci Code.” Fik Meijer schreef: “Weergaloos! In één adem uitgelezen. Een intelligente pageturner.”

De bekentenissen van Petrus is het eerste deel van een trilogie en wordt gepubliceerd door Primavera Pers. Het tweede deel met de titel Het Pauluslabyrinth verscheen bij HarperCollins Holland. Het laatste deel verschijnt later deze zomer.

Het scenario voor de film zal worden geschreven door Steven R. The, bekend van de eerste twee series Gooische Vrouwen. Hij schreef ook afleveringen voor series als Baantjer, Grijpstra & De Gier en Flikken, Maastricht. Raynor Arkenbout zal de film regisseren. Zijn korte films zijn geselecteerd voor film festivals en bovendien meerdere keren vertoond bij onder andere het Cannes Film Festival en de Berlinale.