Hercules

De eerste superheld

By Philip Matyszak

Available from 15.11.2021

Hercules de superman, de monsterdodende machine, de mythe – wie was de man achter de leeuwenhuid? Deze biografie vertelt het verhaal van de eerste superheld vanaf de traumatische omstandigheden rond zijn geboorte tot zijn dramatische dood.

Hercules was méér dan alleen zijn twaalf beroemde werken. Hij was een vader, een minnaar, een legeraanvoerder en een uitstekende generaal. Hij was ook een veerover, een moordenaar en een verkrachter. Met behulp van oude teksten én beelden uit de oudheid, van het vroege Griekenland en later, geeft deze gedetailleerde biografie de lezer een goed idee van het karakter van een van de meest complexe en menselijke helden van de Griekse mythologie.

Philip Matyszak is doctor in de Romeinse geschiedenis van St John’s College, Oxford University. Hij schreef vele boeken over de oudheid, waaronder het bekende The Greek and Roman Myths: A Guide to the Classical Stories, Ancient Rome on Five Denarii a Day en Legionary: The Roman Soldier’s (Unofficial) Manual. Hij geeft e-learningcursussen in de oude geschiedenis aan het Institute of Continuing Education van de Universiteit van Cambridge.

Paperback, 2021, 256 pp., 75 ill. in kleur

ISBN 978-90-5997-346-6

Hercules

24.90

Pre-order

Newsletter

Subscribe for more information about Primavera Pers. The newsletter is sent at most once a month.