Presentatie "Goeie Mie"

Afgelopen donderdag vond in boekhandel De Kler in Leiden de presentatie plaats van het boek Goeie Mie: Biografie van een seriemoordenares, geschreven door Stefan Glasbergen. De presentatie had ruim honderd mensen op de been gebracht, zodat slechts een deel een zitplaats kon veroveren. Elke bezoeker kreeg bij binnenkomst een glas Goeie Mie Gin aangeboden van “ginfluencer” Josine Heijnen.

De avond werd ingeleid door uitgever Evelyn de Regt. Leden van een koor brachten een lied over Goeie Mie ten gehore dat in de negentiende eeuw in café werd gezongen (en waarvan de tekst in het boek is opgenomen). Schrijver Stefan Glasbergen vertelde kort iets over zijn boek en beantwoordde vragen uit de zaal. Het symbolisch eerste exemplaar werd overhandigd aan Ingrid Moerman, een expert op het gebied van Goeie Mie die bij de totstandkoming van het boek heeft geholpen.

Na afloop van de presentatie werd het boek in grote getallen gekocht en door Stefan Glasbergen gesigneerd. De avond kwam pas ten einde toen boekhandel De Kler de winkel om negen uur moest sluiten. Alles bij elkaar weer een succesvolle boekpresentatie!