BioPartner

Door Cor Smit

Niet op voorraad

Het Bio Sciencepark in Leiden (LBSP) is een van de belangrijkste biotechnologische en biomedische clusters in Europa. Bedrijfsleven, wetenschap, zorg en onderwijs vormen, gesteund door de lokale overheid, een krachtige combinatie op het gebied van de Life Sciences. De Stichting BioPartner speelt daarin een sleutelrol, zoals eerder al haar voorganger Academisch Bedrijven Centrum (ABC).

BioPartner huisvest en ondersteunt in vier bedrijfsverzamelgebouwen ruim zeventig bedrijven en bedrijfjes. Een vijfde is in aanbouw. Bijna twee derde van de zelfstandig gevestigde bedrijven en instellingen in het park startte ooit in BioPartner/ABC.

Dit rijkgeïllustreerde boek beschrijft de boeiende en soms verrassende geschiedenis van BioPartner/ABC in samenhang met die van het LBSP. In 1982 stonden Sciencepark en ABC nog op geen enkele beleidsmatige tekentafel. Twee jaar later waren beide een feit en was er sprake van nauwe samenwerking tussen gemeente, bedrijfsleven en academie, al verliep deze aanvankelijk met horten en stoten.

Vanaf het begin vonden startende Life Science-ondernemers bij BioPartner/ABC een plek én ondersteuning of werd hulp geboden bij huisvesting. BioPartner/ABC was (en is) de startmotor én de smeerolie van het Leidse Bio Sciencepark.

Tevens leverbaar in het Engels.

Hardcover, 2019, 240 blz., 25 ill. in kleur

ISBN 978-90-5997-327-5

BioPartner

17,50

Nieuwsbrief

Schrijf u in om meer informatie te ontvangen over Primavera Pers. De nieuwsbrief verschijnt hooguit één keer per maand.