Goud in de grond

De geschiedenis van draadomroep en kabeltelevisie toegespitst op Stadskabel Leiden

Door Paul Bordewijk

Op voorraad

Na draadomroep en kabeltelevisie is het nu het glasvezelnet waarop men elk huishouden wil aansluiten. Net als bij de twee eerdere bekabelingsgolven zien we daarbij een wisselwerking tussen ideeën over wat technisch mogelijk is, wat commercieel haalbaar, en wat maatschappelijk gewenst.

Goud in de grond neemt de twee eerdere bekabelingsgolven onder de loep. Het behandelt de geschiedenis van draadomroep en kabeltelevisie, toegespitst op het gemeentelijk bedrijf Stadskabel dat van 1978 tot 1994 in Leiden bestaan heeft. Het boek is behalve een historische studie ook een bestuurskundige en politieke case study. We zien hoe verschillende visies over de taak van de overheid tot conflicten leiden, hoe ambtenaren in botsing komen met bestuurders, en hoe Leiden tegenover zijn buurgemeenten komt te staan.

Dit boek heeft veel te bieden aan iedereen die is geïnteresseerd in de mediageschiedenis, in het functioneren van het lokaal bestuur, in de privatiseringsdiscussie, en in de politieke geschiedenis van Leiden.

Hardcover, 2004, 380 blz., 320 ill.

ISBN 978-90-5997-009-0

Nieuwsbrief

Schrijf u in om meer informatie te ontvangen over Primavera Pers. De nieuwsbrief verschijnt hooguit één keer per maand.