Met het oog op Rome

Het Forum Romanum

By Alexander Smarius

In stock

20% korting bij min. 10 exemplaren

Het Forum Romanum was het kloppende hart van het Romeinse Rijk, de plaats waar van oudsher de beslissingen over oorlog en vrede werden genomen. Toen de Romeinen ‘meesters van de wereld’ waren geworden, kreeg het Forum een grondige facelift: het werd een fonkelend pronkplein van marmer. Dat marmer is grotendeels verdwenen. Wat ooit het centrum van de wereld was, is nu een weinig aantrekkelijke massa baksteen en beton.

Maar voor wie weet waarop hij moet letten heeft het Forum Romanum veel te bieden. Dit boekje biedt hulp bij die ontdekkingstocht. Korte beschrijvingen op basis van de meest recente inzichten worden afgewisseld met sturende vragen, waarmee de bezoeker op veelzeggende details gewezen wordt. Met deze prikkeling van de verbeelding komt het Forum in volle glorie tot leven.

Dit boekje is ideaal voor gebruik tijdens een bezoek aan Rome.

Zie ook de website van Alexander Smarius.

Waardering voor Met het oog op Rome

Robert Duthoy schreef in Hermes (september, 2018): “De tekst blijft niet beperkt tot een beschrijving van ieder monument vroeger en nu maar gaat tevens nader in op de functie ervan en op de gebeurtenissen die er zich hebben afgespeeld. Zo is het boekje niet enkel een reisgids maar tevens een initiatie in de Romeinse geschiedenis en kunst.”

Paperback, 2015, 32 pp., 30 ill. in kleur

ISBN 978-90-5997-198-1

Newsletter

Subscribe for more information about Primavera Pers. The newsletter is sent at most once a month.