Uitnodiging voor "Doezamand"

Met veel genoegen nodigen wij iedereen die geïnteresseerd is uit voor de presentatie van de roman Doezamand, geschreven door Marijke Harberts. De presentatie vindt plaats op donderdag 28 maart in Boekhandel Kooyker, Breestraat 89, Leiden.

Het programma start om 19.30 uur. Marijke Harberts zal daarbij het eerste exemplaar overhandigen aan Lieke Kerstjens, ab-actis van L.S.V. Minerva. Clan Visser ‘t Hooft en Karin Jurgens lezen vervolgens voor uit Doezamand. Daarna volgt een fotopresentatie VVSL in de jaren ’50. Tot slot zal Mieke van Os een korte presentatie geven over de studieresultaten van vrouwelijke studenten in de jaren ’50. De avond wordt uitgeluid met een hapje en een drankje.

Het boek gaat over het leven in de Vereeniging voor Vrouwelijke studenten te Leiden in de jaren vijftig. Het was een tijd die beheerst werd door normen. Het is een ironisch en pijnlijk portret van het Leidse studentenmilieu in de jaren vijftig en tevens een ontroerend verslag van zelfontdekking en ontgoocheling.

Doezamand verscheen in 1993 bij Uitgeverij Van Gennep en is het enige boek dat het milieu van de vrouwelijke studenten uit die tijd van binnenuit beschrijft. Het is ten onrechte uit beeld geraakt. Aan deze heruitgave is een beeldkatern toegevoegd met foto’s van het vrouwelijk studentenleven in de jaren vijftig en een nawoord met statistische gegevens over studeren in de jaren vijftig in Leiden.

Marijke Harberts (1936), neerlandica, was docent in Amsterdam. Zij publiceerde eerder Eerlijk gezegd: interviews met vrouwen (1974), Afscheid van Joke Smit (1987), Doe effe normaal, juf (2000) en de dichtbundels De dingen zijn gebleven (2011) en Misschien een toverhazelaar (2018).

U kunt de uitnodiging hier downloaden. Aanmelden kan via Activeer JavaScript om dit emailadres te tonen!, telefoon (071-5144482) of ons Facebook event.