De bekentenissen van Petrus

Door Jeroen Windmeijer

Niet op voorraad

Dit boek is niet meer leverbaar.

Op 2 oktober 1996 werd in Leiden bij de opgraving van het Romeinse kamp Matilo een bronzen viziermasker gevonden, een vondst die zelfs de landelijke dagbladen haalde. Vanaf het begin doen echter hardnekkige geruchten de ronde dat archeologen op die dag iets veel spectaculairders hebben gevonden. Deze angstvallig verborgen gehouden vondst zou een volledig nieuw licht kunnen werpen op de geschiedenis zoals wij die kennen, en zou bovendien de katholieke kerk op haar grondvesten doen schudden. De opgraving bij Matilo vormt het uitgangspunt van De Bekentenissen van Petrus. We volgen Peter de Haan, archeoloog aan de Universiteit Leiden, en geschiedenisstudente Judith Cherev, die een eeuwenoud document op het spoor komen en verwikkeld raken in een buitengewoon gevaarlijk avontuur.

Jeroen Windmeijer is antropoloog en publiceerde eerder Poncho’s, panfluiten en paardenstaarten (Amsterdam 2004) over zijn onderzoek onder de hooglandindianen van Otavalo, Ecuador. Hij werkte enkele jaren als reisleider en is nu werkzaam in het onderwijs. Zijn volgende boek, Het Pauluslabyrint, is verschenen bij Harper Collins Holland.

Waardering voor De bekentenissen van Petrus

De Detective en thrillergids Vrij Nederland waardeerde Petrus met vier sterren en schreef: “Ambitieus debuut. Een intelligente intrige met mee respect voor religie en subtieler dan de Da Vinci Code.”

Alexander Pechthold: “Spannend en tot in detail herkenbaar.”

De Telegraaf schreef: “Jeroen Windmeijer ontpopt zich tot een Nederlandse Dan Brown. Een stevige thriller met historische dwarsverbanden.”

Fik Meijer: “Weergaloos! In één adem uitgelezen. Een intelligente pageturner.”

Paperback, 2017, 320 blz.

ISBN 978-90-5997242-1

De bekentenissen van Petrus

15,00

Voor de pers

Nieuwsbrief

Schrijf u in om meer informatie te ontvangen over Primavera Pers. De nieuwsbrief verschijnt hooguit één keer per maand.