Presentatie "Steeg"

Afgelopen vrijdag is de roman Steeg van Arnold Schalks gepresenteerd. Het heugelijke feit vond plaats in de Old School op het Pieterskerkhof in Leiden, direct om de hoek van de Kloksteeg. Steeg speelt zich grotendeels af in en rond deze bekende Leidse straat.

Het programma bestond uit een eigenzinnige voordracht door Cora Schmeiser van het gedicht “Oote” van Jan Hanlo en een als mondeling herexamen Nederlands vermomd interview met Han Foppe, oud-docent Nederlands van de auteur (die door Arnold Schalks werd aangemerkt als diens literair verwekker). Het eerste exemplaar werd overhandigd aan de 97-jarige vader van de schrijver, Arnold Senior.

De presentatie is bijzonder goed bezocht; de zaal zat dusdanig vol dat niet iedereen een zitplaats had. Na afloop werd het boek door de aanwezigen aangeschaft, waarbij elk gekocht exemplaar uiteraard door de schrijver is gesigneerd. Na afloop reisde een groot deel van het gezelschap af naar het nabijgelegen Chinese restaurant om de publicatie van Steeg verder te vieren.