Sabina, vrouw van Hadrianus (e-book)

Een bijzondere liefdesgeschiedenis

Door Nynke Smits

Keizer Hadrianus, oud en ziek, weigert zijn vrouw Sabina nog te ontvangen. Op zijn landgoed in Tibur verrijst een tempel voor de jonggestorven Antinous, de liefde van zijn leven. Nu haar kinderloze huwelijk een dieptepunt heeft bereikt, besluit de keizerin haar eigen koers te gaan varen. Wanneer ze verneemt dat het leven van haar beschermeling Fuscus, beoogd opvolger van Hadrianus, wordt bedreigd, gaat ze in het geheim naar Rome om hem te waarschuwen.

Onderweg kijkt Sabina terug op haar leven: de vele reizen door het Rijk, de kennismaking met het ontluikende christendom, politieke intriges, haar liefdesleven en ten slotte het ontdekken van de ware toedracht van de dramatische gebeurtenissen tijdens die ene reis langs de Nijl.

Sabina was de stabiele factor in het leven van de rusteloze Hadrianus. Nynke Smits laat ons door de ogen van Sabina kijken naar schittering en schaduwzijden van de Pax Romana.

Nynke Smits (Leeuwarden, 1957) heeft na haar studie Klassieke Talen in Leiden enkele jaren les gegeven aan Drew University in Madison, New Jersey (Verenigde Staten). Na haar terugkeer in Nederland doceerde zij Latijn en Grieks aan verschillende scholen; sinds 1998 is zij werkzaam aan het Stedelijk Gymnasium te Leiden.

E-books zijn onder andere verkrijgbaar bij online boekwinkels.

Voor dit boek bestaat een eigen Facebookpagina.

Waardering voor Sabina

Frons: Blad voor Leidse Classici schreef over het boek (november 2017): “Sabina grijpt je. Het verhaal begint flitsend, en blijft flitsend tot op de laatste pagina.”

Maak, platform van de vvao, schreef in april 2017: “Een prettig leesbare historische roman, geschreven vanuit het gezichtspunt van een sterke vrouw, die een interessant beeld van het Romeinse leven in de hoogste kringen schetst. Het verhaal is doorweven met literatuur uit de klassieke oudheid. Een aanrader!”

Jos van Raan schreef voor Geschiedenis.nl: “Het resultaat is een spannend en goed geschreven boek. Uitstekend gedocumenteerd voor een roman, met een lijst van personages, de stamboom van de keizer en zijn vrouw, een lijst met historische feiten en een verklarende lijst van begrippen en historische namen. Kortom een meeslepende historische roman met een goede verhaallijn.”

Voor Hermes (april 2019) schreef Robert Duthoy: “het boek leest als een trein. De verzonnen plot en de vele intriges houden de lezer voortdurend in spanning en die wordt bij momenten zelfs opgevoerd tot het niveau van een thriller […]. Kortom een historische roman op internationaal niveau die, mocht hij worden vertaald, beslist niet zou misstaan tussen de buitenlandse successen in het genre.”

E-book, 2017, 288 blz.

ISBN 978-90-5997-245-2

Sabina, vrouw van Hadrianus (e-book)

9,50

Nieuwsbrief

Schrijf u in om meer informatie te ontvangen over Primavera Pers. De nieuwsbrief verschijnt hooguit één keer per maand.